tisdag 27 januari 2009

Global "arbetslinje

BBC News rapporterar att på en enda dag varslades 70 000 arbetare. I USA försvinner till exempel 20 000 från Caterpillar. Globalt och i Sverige betyder frasen arbetslinjen; sparka så många anställda som möjligt.
Så här kommenterar Obama dessa varselsiffror:

Those are not just numbers, but more working men and women whose families have been disrupted and whose dreams have been put on hold
.

I Sverige praktiserar Reinfeldt (och i lika hög grad oppositionens Sahlin) tysta leken. Alliansregimen har dock ministrar som gärna talar utan större eftertanke. Finansmarknadsminister Odell är så nöjd över att börsbolagens styrelser i flera fall inte höjer sina väl tilltagna miljonarvoden i dessa kristider. Odell tror sig till och med ha bidragit till etiska diskussioner i styrelserummen. Den självklara slutsatsen som vi andra drar, att det handlar om ren och skär taktik (det ser inte bra ut att ha händerna i syltburken i kristider), känner inte Odell till.

På Island såg en aktiv opinion igår till att en regering utan stöd fick avgå och nu riktar sig demonstranterna mot ansvariga på Centralbanken.

I Sverige har vi sedan valet haft en regering som regerat mot opinionen sedan den till tillträdde.

Berget menar att lite isländsk ilska skulle sitta gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar