lördag 7 februari 2009

Grumpy Old Men

På förmiddagen gick filmen Grumpier Old Men, uppföljare till Griniga gamla gubbar.

En gråmulen dag som denna, har man onekligen all rätt att känna sig sammanvuxen med dessa filmer. Eller kanske än mer med TV-serien med samma namn, där en rad välkända medelålders män irriterar sig över det mesta.

Berget skjuter alltså idag på sittande fågel.

Tele 2 har frågat anställda på 200 företag vad de uppskattar mest hos arbetskamrater. Viktigast är enligt undersökningen; pålitlighet och kompetens. Självklart kan tyckas, men det utesluter givetvis
så här några dagar efter kärnkraftskuppen, de fyra borgerliga partiledarna..

Dock axlar de galant det undersökningen hävdar är det som minst uppskattas på arbetsplatserna; oärlighet, dryghet och inkompetens.

Berget noterar även hur kärnkraftskuppen nu applåderas av kommentatorer, skribenter och tyckare. DN talar om Reinfeldt som "initiativtagare", andra hyllar "knutlösarna" och längst går Hanne Kjöller som hyllar Olofsson på det mest devota sätt. Kjöller som normalt sett kan karaktäriseras som en kvinnlig motsvarighet till Grumpy Old Men, har funnit en karismatisk Ledare.

Lyssna till följande hyllningar under rubriken Maud Olofssons segertåg:

"Med stadig stämma, blicken rakt fram och med benen brett isär förklarar hon vad överenskommelsen betyder och varför hon har ingått den."

"Maud Olofsson pekar med hela handen så till den grad att människor tror att det är den väg de själva var på väg att välja. Detta, kombinerat med hennes politiskt sett stora risktagande, är inget vi är bortskämda med i svensk politik. Och det är det som förklarar hennes ställning. Eller, som de skulle sagt i "Idol": "Maud. Du sitter säkert."


Ledarkramarna glömmer snabbt folkomröstningar och demokratiska beslutsgångar i samhället eller inom partierna.

Berget undrar vad dagens lyriska borgarskribenter skulle skriva om Sahlin och Ohly efter nästa val, kallade till presskonferens och deklarerade att samtliga banker och försäkringsbolag förstatligats.

Trycksvärtan skulle drypa av diktaturanklagelser - var så säker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar