tisdag 24 mars 2009

48,5 miljoner och orubbat förtroende - You are pulling my leg!

SvD skriver:

Efter att det blev känt att AMF:s förre vd Christer Elmehagen tagit emot 48,5 miljoner kronor i pension bara de senaste fem åren uttryckte LO-ordförande Wanja Lundby-Wedin förvåning och sade att hon kände sig lurad. Detta trots att hon är ordförande i styrelsen som varje år godkänt pensionen.
Men LO-förbundens förtroende för ledningen är trots det orubbat.

Berget undrar tillsammans med många - varför denna orubbade tilltro? Månne finns det bland LO:s förbundstoppar i de 15 förbunden ytterligare förtroendevalda som agerat på samma sätt i de de företagsstyrelser de sitter i?

Den enda rimliga hållningen formuleras i dessa sammanfattande krav från IF Metall på Volvo Lastvagnar i Umeå som drabbats extremt hårt av varsel och avsked:

Vi kräver nu:


* Alla papper på bordet!

- Redovisa hur det ser ut i alla styrelser och bolag där LO och de centrala fackliga organisationerna har representation.


* En tydlig facklig inriktning!

- Förtroendevaldas löner och villkor ska likna medlemmarnas.
- En tydlig och uttalad facklig policy om att bekämpa fantasilöner, bonusar och fallskärmspension i alla styrelser med facklig representation.
- De fackliga ledare och förtroendevalda som inte kan eller vill leva upp till ovanstående krav har förbrukat vårt förtroende och bör avgå eller avsättas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar