söndag 22 mars 2009

På en annan planet ...

Berget har sällan eller aldrig hållit med Peter Wolodarski. Nu har den fd ungliberalen suttit en vecka som chef för DN:s ledarredaktion och kommer med några alldeles korrekta örfilar åt herrarna Borg & Reinfeldt:

Om Borg:

"I USA hade bolånekrisen redan brutit ut men på Anders Borgs finansdepartement befann man sig fortfarande på en annan mental planet."


Om Reinfeldt:

"Statsminister Fredrik Reinfeldt varnar för att ofinansierade utgifter kommer att äventyra statsfinanserna, som om han inte visste att den pågående djupdykningen kommer att göra gårdagens tal om budgetbalans löjligt."


Wolodarski anser till och med efter att ha sänkt den av alliansregimen så hyllade budgetbalansen, även att "Den svenska regeringen borde därför ge mer pengar till kommunerna" även om han i liberal anda samtidigt vill avskaffa bolagsskatten.

Den kapitalistiska krisen får förr goda vänner att börja hacka på varandra.

Det är utmärkt.

1 kommentar:

  1. Jag tycker Wolodarski gör en korrekt och bra analys av läget. Att inte nu ge kraftigt ökade statsbidrag för att rädda viktig kommunal verkskamhet, betyder bara att arbetslösheten ökar ännu mer, och minskar därmed skatteinkomsterna kraftigt. Sen rusar depressionshjulet fortare och fortare. Vill vi ha det så?

    SvaraRadera