tisdag 28 april 2009

"Arbetslinjens" framgångar fortsätter del IV

I Dagens DN läser Berget under rubriken Förtidspensionärerna är yngre än någonsin:

"Genomsnittsåldern för när svenskar förtidspensioneras är 46 år. Den har aldrig varit lägre."

"På 1970-talet var genomsnittsåldern för nyblivna förtidspensionärer cirka 55 år. Sedan går kurvan nedåt. År 2004 var första gången snittåldern gick ned under 50. I år väntas 17.584 personer beviljas aktivitetsersättning och 5.754 sjukersättning."

Är det någon som minns Reinfeldts & Husmarks gapande om arbetslinje & utanförskap?

Berget saxar:

"Alla de 27 000 ungdomar som är förtidspensionärer ska garanteras utbildning, praktik eller arbetsträning. Det säger statsminister Fredrik Reinfeldt och socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson."

"I dag har förtidspensionen blivit en återvändsgränd - varifrån mindre än en procent av alla dem som beviljats permanent förtidspension någonsin kommer tillbaka. Under den förra regeringen vågade denna grupp sällan pröva på att arbeta - av rädsla för att förtidspensionen skulle dras in."

"Alliansregeringen har tagit viktiga steg för att återupprätta den svenska arbetslinjen - men också för att se till så att resurserna verkligen finns där till dem som behöver det. Så bryter vi utanförskapet."

"Statsminister Fredrik Reinfeldt tillade att det är viktigt att minska inflödet in i sjuk- och aktivitetsersättningen, det som tidigare kallades förtidspension."

"Nyfriskjobb "mycket kraftfullt stöd" - Reinfeldt"







Vilka tomtar!

1 kommentar:

  1. Favoriten är igång igen!
    http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2798380

    Sicken tomte, vad ska vi göra med karln?

    SvaraRadera