onsdag 22 april 2009

Dags för ockupationer!

Stämpla in 06.45, byt till blåställ, börja svarva 06.54, fika sedan 08.50-9.00 efter färdiga 28 bitar (varav 2 varg). Forsätt svarvandet till 12.00 och käka därefter makaronilåda - ta sedan igen dig en halvtimme på bänken i omklädningsrummet och svarva så vidare till 15.54.

Stämpla ut, tvätta av dig skiten och den snuskiga kylvätskan och cykla hem.

Upprepa detta fem dagar i veckan, år efter år.

Kvittera ut 19 500 kr i månaden före skatt och vet att med ett penndrag och utan din påverkan är ditt jobb bortrationaliserat, anses oväsentligt eller för kostsamt och Alliansregimen kommer att för all framtid att anklaga dig därefter för att vara en bidragstagare.

Idag varslades 1500 Volvo-arbetare - i en stor stad som Umeå är snart samtliga Volvoarbeten borta. Kapitalisterna agerar och deras lydiga Reinfeldtregering underlättar förintandet av
gigantisk kompetens, enorma samhällsvärden och nedläggning av hela samhällen.

Det finns en annan värld - i Frankrike
låser de anställda in sina direktörer och tar över sina fabriker, på Nordirland och i England är arbetare just nu vid flera företag indragna i fabriksockupationer.


3 kommentarer:

  1. Bra betraktelse.
    Jag förespråkar också verkligen att en annan värld är möjlig. Jag följer din blogg och tycker den är bra.
    Fortsätt skriva.
    /Johan

    SvaraRadera
  2. Tack för ditt beröm Johan - du har själv en intressant blogg med ett fantastiskt härligt namn: Lina och Johans liv - Hornstull och världen.

    http://hornstull.nu/wordpress/

    Bodde själv på Hornsgatan, denna avgasstinkande och underbara gata.

    SvaraRadera
  3. Bra Berget! Byt ut ovanstående text till att gälla ett äldreboende och ett antal undersköterskor och vårdbiträden så har du en kompletterande bild av läget. Du hjälper mig att hålla min ilska och revolutionära glöd levande.

    SvaraRadera