onsdag 4 februari 2009

Direktörslönerna - Vad faan spelar det for roll ...












Nu rasar debatten om den undersökning som LO-ekonomerna presenterat. Sedan 1950 har inkomsterna granskats och årets undersökning presenteras
i SvD på detta sätt:

En direktör i näringslivet tjänar mer än 50 gånger så mycket som en industriarbetare. Ledarna för de största riskkapitalbolagen kammar hem 95 industriarbetarlöner om året. Klyftorna har aldrig varit större.


Nå det hade vi väl på känn. Att det är en marsch käpprätt åt helsike står klart för de flesta med någon känsla för rimliga villkor för alla människor. Det intressanta är dock att höra det ramaskri dessa siffror väcker bland direktörsförsvararna.

Berget saxar fritt ur kommentarerna från SvD:

Mugabe, Weimar-republiken, dessa ledare riskerar att hängas ut offentligt, granska Lundby-Wedin, LO-pamparna, fackavgiften, Jantelagen, en "arbetare" har tre akademikerlöner... , Maffian talar, Vad faan spelar det for roll om direktorer tjanar 50 ggr mer an arbetare, Javla idiot artikel, Hur många direktörslöner går det på en fotbolls eller ishockeyspelarlön då? Nä, just det. Det är ju arbetarsporter, LO med en gäng girigbukar, den svenska avundsjukan ...


Berget konstaterar att direktörerna själva tiger klädsamt, det är
just nu inte läge att doppa huvudet i syltburken. Det klasshat som den borgerliga klacken på nätet häver ur sig, är däremot både gapig och skrämmande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar