måndag 9 mars 2009

"de lyckliga flerbarnsfamiljerna"

En bonus på 10000 kronor för varje nyfödd bebis. Det föreslår en arbetsgrupp i Kristdemokraterna, som på så sätt vill uppmuntra ett ökat barnafödande, enligt SvD.

Berget förmodar att det snarast är moderskapet som ska uppmuntras i kristider. Det är morötter som ska locka kvinnor till hemmet eller åtminstone ned till deltid.

Ironiskt nog kunde man spåra samma innehåll under stalinismens terror i Sovjetunionen på 1930- talet. Revolutionens familjelagstiftning från tidigt 1920-tal som var mer progressiv och jämställd än dagens lagar (oavsett land) - ersattes med abortförbud, hinder mot skilsmässor och upphöjande av kvinnor som födde många barn - till hjältinnor med penningbonus samt utmärkelser till "de lyckliga flerbarnsfamiljerna"

KD kan med andra ord plocka bort det kyrilliska bokstäverna på propagandaaffischen ovan till nästa val.

Berget föredrar nedanstående.


3 kommentarer:

  1. Om de verkligen tänkte och månade om nästa generation så skulle de snarare ge föräldrar lite VAT-dagar (Vård av Tonåring), så att man som förälder kunde finnas hands för tonåringarna. Ja, inte bara de egna föräldrarna (dessa kan ju de egna tonåringarna ha lite svårt för i sin frigörelseprocess) utan också andras. Idag är det många unga som har det oerhört tungt och svårt på de högre stadierna i grundskolan och på gymnasiet och få (nästan inga vuxenkontakter) mer än de lärare de har som har allt mindre tid för sina elever. Lite mentortid helt enkelt från vuxen till ungdom. Och, naturligtvis tvärtom, för det är sannerligen inte bara yngre som lär sig av äldre. Så fram för VAT-dagar istället. V:et kan ju dessutom stå för Vygotskijs pedagogik, han som också fick ett litet kort genombrott i Revolutionens Sovjetunionen för att sedan tystas ner.

    SvaraRadera
  2. Det sista den här världen behöver är fler invånare. Överbefolkningen är det största problemet. För att få bukt med detta bör barnbidrag avskaffas helt och adoption subventioneras.

    SvaraRadera
  3. Den analysen hette duga - stoppa överbefolkningen med avskaffade barnbidrag. För övrigt är inte överbefolkning det största problemet vilket borgerligheten ofta påstår, världen lider av svår marknadsekonomi, kolonialism och imperialism.

    Läs den utomordentlige Åsmans inlägg "Två miljoner barn lämnas att dö" som illustrerar ovanstående:

    http://www.fjardeinternationalen.se/blog/2009/03/11/barn-lamnas-att-do/

    Avskaffa barnbidragen - jisses!

    SvaraRadera