söndag 1 mars 2009

Reinfeldts trupper

Av en tillfällighet hamnar Berget på ett plan från Zürich mot Arlanda.

Ombord traskar Reinfeldts trupper på väg hem från lilla skidturen. Damer, groteskt solbrända eller stramt kyliga som Tarras-Wahlbergkopior. Oaktat jeansmodet, syns klasstillhörigheten i Canada Goosejackor eller i tjocka vigselringar överströdda med gnistrande stenar.

Självmedvetna ungar knäpper med stor flygvana av sina exklusiva mobiler av dyraste märken och halar upp sina mobila PlayStation's och växlar till en film.

De välansade papporna med lustiga namn, klädda i färger som rosa och gult och med lilafärgade skjortnäsdukar, namedroppar lite skidorter,varumärken och affärsskrönor och det enda som möjligen stör är deras rödbrända näsor.

De är dessa människor som gödslats av Alliansen, det är till dessa familjer som verkar som vore de klippta ur lyxannonser - som skattesänkarmiljarderna hamnar.

Klassfienden har måhända ett leende och charmant yttre, men bak bländvita leenden döljer sig Reinfeldts pålitliga trupper - som struntar i hur de berikas. Tro inte för en sekund att de är beredda att avstå från något. Deras skidresor betalas med sämre vård för cancersjuka, deras ungars nya mobiler är möjliga tack vare sänkt A-kassa och fruarnas briljantringar betalas av en förslummad kommunal skola.

Så jävligt är det.

Generaliserar inte
Berget å det grövsta - nja, inte mer än vad överklassen gör när den pekar ut underklassen som lata bidragstagare.

2 kommentarer:

  1. Det är klart att du inte generaliserar, klart de lever på andras bekostnad,klart att vi i väst lever på bekostnad av de fattiga i "utvecklingsländerna".
    Det tråkiga är att det tydligen måste till en ekonomisk härdsmälta för att vi ska börja vakna, jag hoppas att vi gör det nu. Jag nästan hoppas att det går riktigt åt .....

    SvaraRadera
  2. kerstin, när jag ögnar igenom skörden av tidningar på hallgolvet, finner jag hur "Stort och litet väntas sälja bra på mässa" - dvs båtmässan. "Vi har tappat glassätarnna" säger en av utställarna - dvs populasen! Kvar "De som är genuint intresserade". Dvs de med stålar. Det är med andra ord bara kris för en majoritet - minoriteten trivs. Vd:n uttrycker det på följande vis: - Det finns två läger som inte påverkas av krisen: de som köper stort och exklusivt och de som köper ekor till lantstället.
    Korrekt, men han glömde den stora gruppen som har vare sig lantställe eller en sjö att placera eka i.

    SvaraRadera