söndag 22 mars 2009

Utskåpning!





Vill du läsa en härlig utskåpning av större delen av alliansregimen, följ länken som tar dig till
ETC.se och Maria-Pia Boëthius artikel "Skandalregeringen".

Två smakprov:

Nyamko Sabuni är jämställdhetsministern som inte vill kalla sig feminist. Och här kommer jag med en svårfunnen nyhet: Under hennes mandatperiod har Sverige halkat ner från första till tredje plats på World Economic Forums lista över världens mest jämställda länder.

Jan Björklund, utbildningsminister, tog till lögnaktig statistik för att få igenom sina ”reformer” av skolan. Lite ajabaja i medier, men eftersom medierna svalt hans utspel tidigare utan att kolla fakta dog kritiken snabbt ut. Dessutom verkar medierna beundra hans demagogiska framfart.


Som synes får även mången journalist en välförtjänt känga och det med rätta.

Att massmedia idag till övervägande del ägs och kontrolleras av borgerligheten lär väl inte längre behöva bevisas. Att journalistkåren skulle vara vänsterextremister är bara en gammal vandringsmyt som borgare älskar att sprida.
Tidningen Resumé, som minst av allt kan sägas stå till vänster - tvärtom den är husorgan för medie- och reklambranschen karaktäriserar medieindustrin på följande sätt i en stor undersökning:

“Om reklam- och mediefolkets politiska vilja fick styra skulle den borgerliga regeringen snudd på kunna vinka adjö till riksdagen. Med 70-procents borgerliga sympatier är den borgerliga övervikten kompakt. Och det är moderaterna som står i särställning, nästan varannan uppger att de röstade på Reinfeldt & Co i höstens val.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar