torsdag 9 april 2009

– Det är inte alltid jag säger allt som jag känner till. Däremot ljuger jag inte. Jag svarar undvikande.


Nu är det påsk och kanske tid att vara snäll. Igår citerade Berget statsminister Reinfeldts uttalande i P1. Tyvärr var citatet inte fullständigt och därför återger Berget det korrekta (och än mer uppseendeväckande uttalandet härovan. På bilden är statsministern i gott sällskap när det gäller olika metoder att hantera kniviga frågor.

Varje gång medborgaren ser och hör Reinfeldt, minns ovanstående rubrik.

Glad påsk!

foto: Pawel Flato

2 kommentarer:

  1. Det är förståeligt att statsministern inte lämnar ut uppgifter som är till skada för staten. synnerhet inte för att tillfredsställa journalisters jakt på personlig vinning under förevändning att företräda allmänhetens intressen.
    Det är trots allt Statsministern som är vald av folket. Journalister är valda av aktieägarna.

    Det är därför mer fruktbart att komma ihåg att journalister som bloggare har en egen agenda och inte sällan felciterar politiker eller rycker politikers uttalanden ur sitt sammanhang.

    SvaraRadera
  2. Jonny Svensson, om det är någon som har en egen och dold agenda så är det statsministern. Beskriver man dessutom sitt förhållande till sanningen på Reinfeldts sätt, får man i fortsättningen finna sig i att lyssnaren funderar "Håller karln inne med något", "Vad är det han undviker" och vilket jag är övertygad om "Ljuger han nu igen?".
    Journalister är för övrigt inte valda av aktieägarna även om de flesta borgerliga som de är, oftast viftar på svansen när husse kommenderar.

    Rakryggade journalister vilket det finns många av, tar ställning och gräver i varje maktstruktur - den borgerlig statsministerns uppgift är den motsatta att skydda dessa strukturer och helst minska underklassens möjligheter till någon som helst insyn.

    Det är skillnad det.

    SvaraRadera