måndag 13 april 2009

Sluta med massagelindring åt KOL- och cancerpatienter

Berget läser i bladet hur Västernorrlands läns landsting funderar på att följa kollegorna i Västerbotten och låta patienterna själva betala för ickeprioriterade behandlingar.
Varje sjukdom bär ju på sitt eget lidande men västerbottenspolitikerna har i sitt 32-sidiga dokument markerat en hel del som anses vara ovidkommande för den skattefinansierade vården. Berget väljer två behandlingar som dragits in och som patienter i Västerbotten numera får betala ur egen ficka.

• Ingen massage som lindring för patienter med KOL eller cancer
• Slut med kontroller av patienter som inte visar tecken på tumörsjukdom efter avslutad behandling

Så länge borgarministrarna tjänar över 100.000 kr i månaden, så länge som bonus är tillåtet är detta groteskt.
Man skulle kunna tro att borgarna styr landstinget i Västerbottens län - så icke - det är dubbelt pinsamt.

4 kommentarer:

  1. Ja detta - som tyvärr så mycket annat nu för tiden - är förfärligt. Av välfärden återstår snart ett snårigt moment 22 som man aldrig klarar av att uppfylla hur sjuk man än är för att få sjukersättning eller hjälp.
    Eller anslaget som min granne idag satt upp på sin dörr idag (hon som nu inte längre har råd att bo kvar i sin lilla lägenhet efter ett långt yrkesliv):
    "Det en Börs-VD tjänar på ett år kan en lågstadielärare lätt tjäna in på 125 år"

    SvaraRadera
  2. Maria, jag gillar din grannes galghumor: "Det en Börs-VD tjänar på ett år kan en lågstadielärare lätt tjäna in på 125 år". Sådana kommentarer borde få storspridning. En citatbok mot vår tids samhällsfördärvare? Finns det något intresserat bokförlag? Kanske etc?

    SvaraRadera
  3. Ja, det vore nåt! Man kanske skulle börja mejla dem (t ex ETC) sådant och uppmana folk att göra detsamma, så kunde de ge ut en "Folkets röst" (tröst)bok.
    I den boken skulle jag vilja lägga fram en ny variant av begreppet Force Majeure (om skador som inte kan förutses), nämligen Force Major (om skador som kan förutses), döpt efter en viss major med tanke på alla skador som denna generation barn som får genom mer regeldisciplin och mindre av lärare, böcker, bra lokaler, inspirerande lärverktyg ...

    SvaraRadera
  4. Maria, du är lika rolig som grannen :)

    SvaraRadera