tisdag 14 april 2009

Bort med militären från svenska skolor!


Den uppmärksamme läsaren rycker till - kommer Berget med ett avslöjande om inplanterade officerare utklädda till vanliga lärare - nej, det är naturligtvis Major Björklund det handlar om.

I sedvanlig nit fortsätter han,
outbildad som han är för sin position som utbildningsminister med det enda han kan; att överföra sina militära straffritualer. Straff från första dagen på lågstadiet till sista dagen på gymnasiet.

Följande dumheter introduceras:

Elever från lågstadiet och uppåt ska:

• kunna tilldelas en skriftlig varning
• kunna varnas av rektor
• kunna stängas av en vecka, och vid högst två tillfällen per kalenderhalvår
• kunna beordras kvarsittning högst en timme efter skoldagens slut och även "försittning"

Redan tidigare har Majoren gett lärare rätt att beslagta störande föremål och sett till att bråkiga elever tvingas byta skola. Och Björklund hotar med ytterligare straffåtgärder:

– Om det inte sker en förbättring, så kommer vi kanske att vidta mer långtgående åtgärder.

Från liberalerna hörs bland annat följande: Inför föräldrakontrakt i skolan som innehåller en försäkran från föräldrarnas sida att ta ansvar för sina barns skolgång.

Det vill säga; ansvaret förs över helt på eleven och hans/hennes föräldrar!

Björklund är en ren katastrof och borde tvingas till avgång, han är den minst lämpade utbildningsministern i svensk modern historia.

Innan Björklund
ens var påtänkt, tillämpades hans hetstänkande. Berget minns skolkompisar som kastades ut i korridoren, kallelser till rektor, anmärkningar och prickningar, pennalism från lärare och hur man såg mellan fingrarna när det handlade om fysisk bestraffning, förflyttning av elever till sk OBS-kliniker ... Detta var verkligheten innan Björklund ens började lågstadiet.

Under 1960- och 70-talen raserades stora delar av pennalismstyret och eleverna fick ta plats. En så marginell åtgärd som DU-reformen betydde otroligt mycket för oss som var elever på den tiden - men om det vet förmodligen inte Björklund något då han på den tiden inte var skolmogen.

Men vem vet - han kanske även i framtiden vill förbjuda DU-reformen och införa NI som tilltalsord eller kanske Rektor, Magister och Fröken. Bland de som idag hyllar Majoren kan han hitta nya uppslag: "elever som är mycket våldsamma skall kunna portas på livstid", "uniformer i skolan", "man gullar med skitungar till förbannelse, en djävelunge kan få förstöra en hel klass eller mer, men oj vad man ska tänka på att man inte kränker fanskapets rättigheter."

osv osv

Det finns fyra tunga problem för utbildningen vilka alla vore värda en professionell, erfaren och utbildad utbildningsminister:

1. De krympande resurserna – tiden framåt ser mycket mörk ut då kommunerna sparar och avskedar lärare
2. Privatskolornas (eller friskolor som de kallas) raserande av svensk utbildning och införande av en extrem segregering
3. Den låga statusen på läraryrket och de låga lönerna

För dessa frågor blundar Majoren och förlägger skulden för problemen i skolan på en grupp elever. Mycket längre än så här kom han inte på Dagens Eko imorse:

"Skolan behöver ... ett tydligt ansvar för att hjälpa och stödja de elever som, som, öhhh, av olika skäl öhhh, öhhh har satt igång slagsmål eller skadegörelse eller våldsamheter i skolan - och, och - deeh är ett långsiktigt arbete att komma till rätta med dessa problem, de löser man inte med en enda paragraf."

Mer är kanske inte att förvänta sig från en person som tidigare föreslog att lärarkåren skulle rapportera ”misstänkta” elever till Säpo och som är djupt fascinerad av hur långt ned i åldrarna man kan gå med betyg och prov.

Björklund måste bort - det är oppositionens uppgift att se till att han tvingas avgå - klarar man inte av en så självklar sak, kan man glömma valseger 2010.

Det är även dags att svenska skolelever börjar höras; ta till protester mot ministern som hånar er varje gång han uttalar sig. Se hur elever och studenter i Grekland och Frankrike reagerar när deras ministrar förolämpar dem!

Och till sist; Metta Fjelkner, ordförande för Lärarnas riksförbund som välkomnar de nya sanktionerna.

Skandalöst och inget annat än ett kryperi för Björklund

Börja agera som en fackföreningsordförande.

Foto: Mikael Lundgren

2 kommentarer:

  1. Det är så synd om de stackars männen. Fy bubblan för oss, vi förtryckande kvinnfolk!

    http://www.expressen.se/Nyheter/1.1534406/man-behandlas-samre-an-kvinnor

    SvaraRadera
  2. Läser igenom din blogg och gillar din samhällsgranskning...håller med i så mycket...vi säljer ut den producerande delen av Sverige som genererar inkomster.
    Arbetare (producenter) föraktas och skall vara nöjsamma med att kröka rygg och slita ut kropp och själ från tidiga livsår för 19.000/mån i månaden. Man anser deras bidrag från skitlönen/deras skatt skall gå till att lyfta dem som lever inkomstlösa under många år när de sitter på skolbänken.
    Then "they scratch eachothers back" och skyddar varandra när det sedan visar sig att de inte lärt tillräckligt under skoltiden, eller inte ens under sin karriär.
    Tjänstemän utan ekonomisk produktion/generering slår sig för bröstet och lyfter sig själva som de viktiga i samhället samtidigt som de parasiterar på det vacklande samhället och skattemedel(typ hyrdoktorer och politiker).
    Det är vi, samhällsmedborgare, som i sista änden bekostar deras välleverne utan att ha en möjlighet att säga något i deras löneförhandlingar. Glöm röstblanketter, bara spel för gallerian. Tom konstitutionen för röstning är styrd av dem själva.
    Många av dessa kommer från goda familjer med möjlighet att slå sig fram utan CSN eller andra solidaritetsorganisationer. Men tyvärr har jag träffat FÖR många, som åtnjutit fördelen av dessa medborgerliga institutioner, som lämnat ett ordinärt liv och idag anammar möjligheterna, utan att skämmas, att leva gott på skattemedel.
    Arbetar 50% och får betalt betydligt mer än 19.000 /veckan. De anser sig mer värda och mer viktiga för samhället än rygg-krökarna
    Jag som jag trodde alla, på något sätt, skulle få ta del av medborgarnas idoga arbete. Är det inte därför vi alla arbetat hårt, organiserat oss och trott på en bättre framtid.
    Nej, vi skall titta på den (IRONI RESTERANDE) "tärande sektorn" barn, sjuka och gamla och dra in vad vi kan på omsorg av "framtiden"(barnen) och den delen som fått oss dit vi är idag, äldre/pensionärer.
    Nej, ta största delen av skatteintäkterna och betala doktorer som arbetar 20 timmar/v, en FET lön(se tid inlägg) och låt Leif (56) som jobbat sönder ryggen sedan han var 17 år, fortsätta arbeta i smärta och med urinstopp pga nervskador, tills han är 65 så vi har tryggat skolan där barnen får använda sig utav självstudier och kan bära sig åt som skit mot "udda" kamrater istället. Och låt politikerna lönesätta sig själva utan att granska/ utvärdera VAD DE EGENTLIGEN GÖR. En j-a budget är inte svår att ställa samman- gör jag varje månad hemma. E så eldad...men tack för ordet. Go on Berget...kommer att hänga här och glutta framledes...för det var mkt intressant att kolla in...Ha det

    SvaraRadera