fredag 13 mars 2009

Caligula & co

”Nanny”-idealet har slagit igenom även inom alliansen, skolminister Jan Björklund har länge pratat om mer disciplin, mindre flum, flera skall ha betyg, mera prov. Det låter som den gamla fina skolan, på den gamla goda tiden, katederundervisning, pekpinnar, krita och kvarsittningar. Jan Björklund börjar mer och mer likna en politikens Caligula, om ni minns klassikern ”Hets” och latin­lektorn med de gammeldags nyporna.

Ständigt denne Croneman! I dagens DN gör den utmärkte TV-krönikören upp med utbildningsminister Björklund. Det är en gnistrande skarp kritik som onekligen borde ha kommit från den stillsamma oppositionens utbildningspolitiker. Nu visar DN:s Croneman hur landets minister för utbildning är både arogant, ointresserad, falskciterande, blåljugande, populistisk, pedagogikfientlig och ovetandes om vad ett intellektuellt samtal är.

Hans nya namn ska i fortsättningen vara - Caligula.

Läs Croneman och sprid hans budskap.

För övrigt går inte Caligulas ledare; mannen i skuggorna - Reinfeldt - av för hackor när det gäller kvalificerad demagogi. Berget kommer att undersöka vilken usel romersk kejsare eller senator statsministern lånat sin retorik av.

SvD idag fredag:

"– Vi tar inte välfärdens pengar från lärare och sjuksyrrorna för att driva bilföretag, det är inte statens kärnuppgift. "

En aning magstarkt. Välfärdens pengar har ju Alliansen redan transfererat över till överklassen via skattesänkningar. Och som synes varslas just personal på sjukhus och skolor i tusental just nu.

Statens "kärnuppgift" torde enligt dessa herrar vara att berika de redan rika.

6 kommentarer:

  1. Gå in på Karlstads universitets hemsida och
    stöd Hans-Åke Scherps och Mats Ekholms upprop
    "Lagstadga barns rätt att utvecklas med lust
    i trygghet"
    http://sites.google.com/site/barnuppropet/

    SvaraRadera
  2. Äh, ni är bara ett gäng känsliga 08- fjantar som blir skrämda nu när det äntligen ska bli lite ordning och reda i den svenska skolan. Hurra för Jan Björklund!

    SvaraRadera
  3. Det är tur att det finns flockdjur som likt den anonyme söker en ledare som en nutida Caligula som kommenderar utan vare sig yrkeserfarenhet eller utbildning. För övrigt är jag ingen 08 (dom flesta 08:or är dessutom kanon) och tror nog att den folkgrupp som den anonyme tillhör förmodligen är den överklass majoren kliar på ryggen.

    SvaraRadera
  4. Jag kunde inte höra någon lögn från Björklund. Cronemans krönika var det dummaste jag läst. Om något var lögnaktigt så var det krönikan. Björklund klarade sig bra. Det är skrämmande när dessa pedagogik-professorer hänvisar till "forskning" - att kunskapen i viktiga ämnen sjunkit i 40 års tid bevisar empiriskt att den pedagogik som använts varit dålig och att de krav som ställts varit för låga - då kan man inte sitta och påstår motsatsen utan att förlora all sin vetenskapliga trovärdighet. Vad var det nu den där kvinnan som forskat på Pippi sa: "Pedagogik är ingen vetenskap, det är bara skit" Det är tillspetsat men innehåller en hel del klokskap :-)

    SvaraRadera
  5. Att Stickan, en JohanNorberganhängare och samtidigt rasande antisocialist, inte kan höra major Caligula ljuga - var inte så oväntat. Sickan må följa en skränande, outbildad och yrkesoerfaren minister och avdankade nyliberaler och istället förkasta hårt arbetande forskares resultat som "skrämmande" och "skit".
    Att Stickans dessutom på sin blogg, tror att snus är ett tecken på personlig frihet, hyllar prins Daniel, staten Israels politik och på allvar menar att vänstern förminskar nazismens brott - antyder bloggarens preferenser.

    SvaraRadera