onsdag 25 mars 2009

Glasögon eller bonus?
















I sitt hundrade inlägg vill Berget argumentera väldigt överdrivet. Ta i så att vän av ordning river sitt hår och stönar – Så kan man väl inte säga!

Alltså, alltid lika utmärkta ETC.se skriver om barns villkor i Sverige från en rapport från organisationen Majblomman.

Föräldrarna till 23 000 barn har inte råd att köpa glasögon till sina barn. Dessa barn får alltså knipa ihop med ögonen, kisa och gissa sig till vad läraren skriver på tavlan.

Samtidigt kan AMF Pensions förre vd Christer Elmehagen säga "Min lön har legat från 2—3 miljoner i början och kommit upp till 5 miljoner i slutet. Jag tror att om man jämför det med branschen i övrigt är det ingen ovanlig lön."

Föräldrarna till ungefär 80 000 barn i Sverige har inte alltid råd att ge sina barn ett varmt mål mat om dagen.

Samtidigt har utbildningsminister Björklund 105 000 kronor i månaden i lön.

Var tionde förälder har inte råd att hämta ut receptbelagda mediciner till barnen.

Samtidigt godkänner AMF:s styrelse med fem representanter från Svenskt Näringsliv och fem representanter för LO - guldkantade avtal på över hundra miljoner kronor till direktörerna.

Berget anser kategoriskt och utan minsta tvekan:

– Om ett enda barn
inte får sin medicin, om ett barn inte får ett välbehövligt varmt mål mat, om ett enda barn saknar glasögon, alla på grund av fattigdom - så är felet de rikas.



1 kommentar:

  1. Så sant!
    Att en grupp alltid hamnar utanför - och i det här fallet som du skriver en massa barn – är förfärligt.
    Ett annat mått på hur snett och sjukt det är i Sverige idag tog kolumnskribenten ülkü Holago klokt upp i SvD i förrgår (tisd. 24 mars) under rubriken "Kan vi inte bara bygga bostäder åt de hemlösa?" Där hon bland annat formulerade det så här "I hemlöshetsdebatten ältar vi helst frågorna om missbruk, misskötsamhet och psykisk ohälsa. Som om det vore en naturlag att vissa ska stå utanför"
    Men nej det är det ju inte. Det är ingen naturlag att vissa ser till att få bonusar i miljoner medan andra inte får sina absoluta basbehov tillgodosedda.

    SvaraRadera