torsdag 16 april 2009

Lita aldrig på en liberal!






















Berget
tipsades om att riksdagsledamoten Camilla Lindberg (fp) - känd för att ha tryckt på nej-knappen i FRA-debatten, vän till den idag luggslitna nyliberale husguden Johan Norberg, nu är ute och pratar i nattmösan om förtryckta män.

• Män behandlas sämre än kvinnor
• Vissa män är så pass förtryckta att de knappast själva vet om det
• Min generations män har hela sitt liv fått höra att de ska vara snälla mot kvinnor, att kvinnor ska fram, att de ska backa och ge plats för oss tjejer. Det är en generation som är väldigt förtryckt.
• Någonstans har vi skapat en hel generation, en hel nation, med lite mesiga män. Och det gör ingen människa glad.


Liberaler brukar ju vara pigga på att ta åt sig äran av att vara den politiska riktning som står för jämställdhet och feminism. Det är helt fel och Lindbergs tramsiga uttalanden i media bevisar att man adrig ska lita på en liberal.

Självfallet förväntar sig nu folkpartisten att hon ska få sympatier från en samling manliga puckon som gärna gnäller om hur hemsk feminismen är, hur snett det gått med jämställdheten och hur synd det är om männen.

Det är förmodligen hennes syfte - för att säkra ett återval och minst 50.000 kronor i månaden fem år till.

Ju närmare valet, desto knäppare jakt från borgerliga riksdagsledamöter på röster från lättrörliga väljare. Smek fördomarna medhårs bara!

Vämjeligt!

(Illustration: trots sina dryga 30 år illustrerar bilden perfekt Camilla Lindergs väljarpreferenser)

2 kommentarer:

  1. Hon tror väl kan tänka att hon kan nå en topposition – eller åtminstone få lite uppmärksamhet – på den politiska dagordningen genom att angripa feminismen.
    För tyvärr gäller det nog ännu, det som Gunnar Sträng en gång svarade när han fick frågan om han hade något tips om hur man ska göra för att få bort en besvärlig fråga från den politiska dagordningen.
    "Gör den till en jämställdhetsfråga!" svarade han.
    Det gör Camilla Lindberg, men tvärtom, i hopp om att få gräddfil i dagordningen istället.
    Klart att män också är en slags förlorar i en orättvis struktur, men inte på det sättet.

    SvaraRadera
  2. Maria, i en orättvis struktur som vårt nuvarande samhälle förlorar en man i stort sett bara som klass och minimalt mot vad en kvinna kan förlora och förlorar. Män kan krossas brutalt vilket Susan Faludi skildrar på ett gripande sätt i sin bok Ställd - men de krossas av kapitalismen och inte på minsta sätt av feminismen.

    Du har alldeles rätt; Camilla Lindberg satsar på gräddfilen.

    SvaraRadera