söndag 5 april 2009

När anständighetens gräns passeras ...























Berget
har tidigare skrivit om tuberkulosens härjningar i Sverige och den fasansfulla lidanden som drabbade offren. Att en människa kan använda TBC:n som ett försåtligt vapen mot människor från andra länder är onekligen vidrigt.

Partiledaren som just nu gått under jorden efter att ha i Kaliber avslöjats sjungandes hatsånger som hyllar mordet på Olof Palme - är dock en som gärna använder sig av en medveten taktik med insinuationer om smittorisker för att piska upp rasistiskt hat mot människor från andra länder.

Så här skriver Jimmie Åkesson i sin senaste blogg:

"I massinvandringens spår ser vi dock en tydlig tendens mot att tuberkulos är på väg tillbaka. I fjol rapporterades 554 nya fall, en ökning med 13 procent. Det är femte året i rad som TBC-fallen ökar i antal. De flesta som insjuknar, 83 procent, är födda i utlandet, enligt Smittskyddsinstitutet. Drygt hälften kom från Afrika, varav majoriteten från Somalia."

Förra veckan uttalade sig en partikollega till partiledaren på följande sätt:

"Visste ni att invandrare som kommer till Sverige från länder som Afghanistan eller Afrika har ibland över 2000 parasiter i sin kropp. Kan ni tänka er? Våra hundar har inte så många. Och de sitter i karantän."

Det är naturligtvis inte av omtanke om de eventuellt sjuke som föranleder dessa ord - tvärtom - metoden det är faktiskt exakt samma politiska ryktesspridningsmetod som nazisterna använde sig mot främst judar men även mot romer, slaver, svarta ...

Det hela är naturligtvis vidrigt då som nu.

Sverigedemkraterna (SD) är ett borgerligt, nationalpopulistiskt parti som aldrig kommer att bli fritt från rasism och gammal nazianknytning - hur mycket den skådespelande ledningen än försöker.

Partiet försöker vinna retoriska poäng bland folk som drabbas av marknadskrafternas kollaps genom att måla upp invandraren som syndabock och som grundorsaken till deras problem med ekonomi, arbetslöshet och maktlöshet.

SD utger sig ofta för att vara ett parti mot “de etablerade” men ingen ska nu tro att SD:s ledning är baserad på drabbade arbetare eller fattigfolk från nedslitna bostadsområden. Tvärtom, de ledande har ytterst borgerliga karriärer som finansmäklare, ingenjör, lärare, civilekonom, egen företagare bakom sig, bor centralt och medelklassigt och - strävar
i första hand efter en personlig framgångsrik politisk karriär. Därav bekymren med att skura SD-fasaden ren från kletig rasism och anat som kan äventyra den egna privata karriären.

Under nazismen levererade tidningen Der Stürmer oupphörligen anklagelser mot främst judar om påstådd ohyra, hur de bar på parasiter, var smittospridare osv.

Att läsa hur den för tillfället "semestrande" Åkesson använder samma grova insinuationer om eventuellt TBC-smittade invandrare och flyktingar är i högsta grad vidrigt.

9 kommentarer:

  1. Det är bekymmersamt att Tuberkulos nu verkar vara på väg tillbaka. Det ryktas om att det finns resistenta varianter som utvecklats pga felaktigt användande av anti-biotika.

    Den politiska situationen i 30-talets Tyskland har emellertid ingenting att göra med TBC-spridningens risker i dagens Sverige och Europa.

    Det är bättre att spridningsvägar och risker med TBC uppmärksammas än att förtiga riskerna bara för att vara politiskt korrekt.

    SvaraRadera
  2. TBC härjar på dagis i Stockholm, bör inte det uppmärksammas? Jag kan inte få in i min lilla skalle varför det skall vara rasistiskt.

    SvaraRadera
  3. Två anonyma kan inte se något konstigt i SD:s koppling tuberkulos - invandrare. Jag tror att varje klarsynt inser det den vulgära taktik taktik som ligger bakom. I dagens DN rapporteras om TBE-smittade fästingar från riskområde på Bohuskusten. Varför kräver inte SD karantän på bohuslänningar och vägspärrar?
    Om Boreliavarianten kunnat anknytas till låt oss säga somalier hade Jimmie huggit direkt.

    SvaraRadera
  4. Till anonyma: Läs Sven Lindqvists bok "Utrota varenda jävel" om rasismens grund i kolonialismens med vilken våra länder som idag kallas västvärlden skövlat hela kontinenter på deras tillgångar (människorna togs som slavar och alla naturtillgångar av värde tog vi också, hela folk utrotade vi med våra sjukdomar, drog gränser efter vårt tycke, brukade nationerna sedan länge som såväl naturtillgång som marknad för våra produkter och nu också som avfallsplatser för vårt skrot och skräp och gifter). De flyktingar som eventuellt kommer med sjukdomar som vi nästan fått bukt med här är väl i så fall de som vi en gång också spridit och inte gjort särskilt mycket för att utrota i fattiga länder men desto mer här.
    Det är viktigt att inte förenkla - vilket mina korta ord här också gärna blir - så läs och se hur allt hänger ihop.

    SvaraRadera
  5. Tack Maria, för att du sätter in sjudomarna i ett större sammanhang. Lindqvists bok är verkligen både skrämmande och mycket bra. Personligen blir jag starkt berörd när sjukdom används på så snaskigt sätt som SD-ledarna gör. Min morfars syster hostade sig till döds i en isolerad källare på grund av sjukdomen TBC - att använda denna sjukdom mot medmänniskor från andra delar av välden - det gör mig rasande.

    SvaraRadera
  6. Varför har kaliber gett sig på just SD och inte något annat parti eller politiker? Lars Ohly som har sagt att han är kommunist, kanske till och med är stalinist och hyllar Nordkorea privat. Ta reda på det kaliber. Det är en sak vad partiet tycker och har för politik och en annan sak vad man själv tycker.

    SvaraRadera
  7. Blanda inte bort korten anonym, allt med vänsteranknytning har granskats sedan över hundra år och mer därtill. Berget registrerades redan som tonåring vilket följt honom livet ut.
    SD granskas lite lätt och står med brallorna nere och genast gnäller man och partiledaren gömmer sig.

    Det är ynkligt.

    SvaraRadera
  8. @berget
    Jag vet inte vad jimmy åkesson har sagt om somalier, TBC och vägspärrar. Och jag struntar i det. Jag menar att det finns ingen anledning att mörka (eller överdriva) smittorisker av politiska orsaker.

    @Maria Herngren
    Jodå jag har löst den, den var riktigt bra. Men sjukdomar har ingen politisk agenda. Och historien kan vi inte ändra på, bara framtiden.

    Och det är inte konstruktivt att som kyrkan försöka härska genom att kasta någon slags arvssynd eller skuld på alla möjliga.

    Jag tar inte ansvar för vad andra gjort en gång i tiden. Jag tar ansvar för vad jag gör nu.

    @Anonym 20:25
    Kommunisterna har suttit in riksdagen sedan tjugotalet och blir ordentlig synade i sömmarna.

    SD är ett nytt parti med en skum historia och vill komma in i riksdagen. Om det nya partiprogrammet bara är en fasad som ledande funktionärer inte egentligen står bakom så vill jag veta det. Det skall inte gå att lura sig in i riksdagen.

    Anonym av den 5 april 2009 18:26 (Cosmo)

    SvaraRadera
  9. Du anonyme (3:31) - vi verkar vars överens i sak, SD ska granskas och inte nästla sig in i riksdagen. Gott så.

    SvaraRadera